Υλικά
500 γρ γράπα
500 γρ βότκα
1 ματσάκι μέντα
500 γρ ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (υγρό κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φύλλα της μέντας από τα κοτσάνια, και τα πλένουμε προσεκτικά.
Τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα βάζο αρκετά μεγάλο που να σφραγίζει αεροστεγώς βάζουμε τα φύλλα της μέντας και από πάνω ρίχνουμε τα ποτά και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το λικέρ σε ένα ντουλάπι για 15 μέρες, και κάπου κάπου ανακινούμε το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τις 15 μέρες, στραγγίζουμε το λικέρ με ένα τουλπάνι για να πάρουμε όσο γίνεται ένα πιο διαυγές υγρό.
Ρίχνουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
Φυλάμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι είτε στο ψυγείο είτε εκτός ψυγείου.
Πηγή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
500 γρ γράπα
500 γρ βότκα
1 ματσάκι μέντα
500 γρ ζάχαρη
χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (υγρό κατά προτίμηση)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φύλλα της μέντας από τα κοτσάνια, και τα πλένουμε προσεκτικά.
Τα βάζουμε να στεγνώσουν πάνω σε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα βάζο αρκετά μεγάλο που να σφραγίζει αεροστεγώς βάζουμε τα φύλλα της μέντας και από πάνω ρίχνουμε τα ποτά και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το λικέρ σε ένα ντουλάπι για 15 μέρες, και κάπου κάπου ανακινούμε το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τις 15 μέρες, στραγγίζουμε το λικέρ με ένα τουλπάνι για να πάρουμε όσο γίνεται ένα πιο διαυγές υγρό.
Ρίχνουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
Φυλάμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι είτε στο ψυγείο είτε εκτός ψυγείου.
Πηγή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]