Τριανταφυλλένια τάρτα μήλου όλο γεύσεις, χρώματα και αρώματα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ
ΥΛΙΚΑ
6 με 7 μήλα (έβαλα κόκκινα)
Για τη ζύμη τάρτας
150 γρ.βούτυρο αγελαδινό (παγωμένο)
250 γρ.αλεύρι φαρίνα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι μισό κ.γ
1 αυγό
Ελάχιστο γάλα 2 κ.σ περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ζυμώνουμε με το χέρι η με το γάντζο του μίξερ και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα!
-Φτιάχνουμε έναν πολτό μήλου σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
με 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
-Μισή κούπα ζάχαρη και μισή νερό έως ότου μαλακώσουν
Πατάμε με πηρούνι να γίνει σα μαρμελάδα και σκεπάζουμε.
-Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φετούλες ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού μη μαυρίσουν. Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο
-Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο φύλλο. Απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τρυπάμε τον πάτο μ ένα πηρούνι και νδιπλώνουμε τα πλαϊνά τριγύρω.
-Απλώνουμε τον πολτό μήλου καιι κατόπιν τα φετάκια μήλου με κλίση να φαίνονται σαν πέταλα τριαντάφυλλου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα περίπου.
-5 λεπτά μην τη βγάλουμε απ’ το φούρνο αλείφουμε μ αραιωμένη μαρμελάδα (εγώ έβαλα ροδάκινου που ειχα) και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά!
Πηγή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ
ΥΛΙΚΑ
6 με 7 μήλα (έβαλα κόκκινα)
Για τη ζύμη τάρτας
150 γρ.βούτυρο αγελαδινό (παγωμένο)
250 γρ.αλεύρι φαρίνα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι μισό κ.γ
1 αυγό
Ελάχιστο γάλα 2 κ.σ περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ζυμώνουμε με το χέρι η με το γάντζο του μίξερ και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα!
-Φτιάχνουμε έναν πολτό μήλου σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
με 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
-Μισή κούπα ζάχαρη και μισή νερό έως ότου μαλακώσουν
Πατάμε με πηρούνι να γίνει σα μαρμελάδα και σκεπάζουμε.
-Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φετούλες ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού μη μαυρίσουν. Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο
-Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο φύλλο. Απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τρυπάμε τον πάτο μ ένα πηρούνι και νδιπλώνουμε τα πλαϊνά τριγύρω.
-Απλώνουμε τον πολτό μήλου καιι κατόπιν τα φετάκια μήλου με κλίση να φαίνονται σαν πέταλα τριαντάφυλλου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα περίπου.
-5 λεπτά μην τη βγάλουμε απ’ το φούρνο αλείφουμε μ αραιωμένη μαρμελάδα (εγώ έβαλα ροδάκινου που ειχα) και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά!
Πηγή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]