Εγκ νογκ, το ποτό των Χριστουγέννων!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Αυτή εδώ η συνταγή είναι για ένα ποτό που έρχεται από πολύ μακρυά, το Εγκ νογκ! Ένα ποτό από τον μακρινό Καναδά που είναι νόστιμο και απολαυστικό, μέσα στην γλυκάδα και κατάλληλο για αυτές τις ζαχαρένιες μέρες. Και μαντεψτε τι; Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του που θα το αναζητάτε όλο τον χρόνο. Θα το λατρέψετε!
Υλικά Συνταγής
4 αυγά
4 βανίλιες
8 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.γ. ρούμι
2 φλιτζάνια γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
Στην αρχή ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Παίρνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν πολύ. Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα 4 ποτήρια μας αφήνοντας περίπου δυο δάκτυλα κενό στο πάνω μέρος.
Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια μαρέγκα σφικτή. Μοιράζουμε την μαρέγκα μας και στα 4 ποτήρια και τα σερβίρουμε κρύα με ένα καλαμάκι. Καλή απόλαυση!
Συμβουλές για το Εγκ Νογκ
Θα πρέπει να προσέξουμε την προέλευση των αυγών, διότι αυτά δεν θα μαγειρευτούν. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και λίγη κανέλα πάνω από κάθε ποτήρι.
Πηγή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Αυτή εδώ η συνταγή είναι για ένα ποτό που έρχεται από πολύ μακρυά, το Εγκ νογκ! Ένα ποτό από τον μακρινό Καναδά που είναι νόστιμο και απολαυστικό, μέσα στην γλυκάδα και κατάλληλο για αυτές τις ζαχαρένιες μέρες. Και μαντεψτε τι; Είναι τόσο εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του που θα το αναζητάτε όλο τον χρόνο. Θα το λατρέψετε!
Υλικά Συνταγής
4 αυγά
4 βανίλιες
8 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.γ. ρούμι
2 φλιτζάνια γάλα
Εκτέλεση Συνταγής
Στην αρχή ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Παίρνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν πολύ. Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα 4 ποτήρια μας αφήνοντας περίπου δυο δάκτυλα κενό στο πάνω μέρος.
Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια μαρέγκα σφικτή. Μοιράζουμε την μαρέγκα μας και στα 4 ποτήρια και τα σερβίρουμε κρύα με ένα καλαμάκι. Καλή απόλαυση!
Συμβουλές για το Εγκ Νογκ
Θα πρέπει να προσέξουμε την προέλευση των αυγών, διότι αυτά δεν θα μαγειρευτούν. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και λίγη κανέλα πάνω από κάθε ποτήρι.
Πηγή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]